Soms moet het gewoon zwart zijn...

U kent vast ook wel zo’n gebouw bij u in de buurt waaraan werkelijk alles klopt. De materiaal- en kleurkeuze onderstreept de unieke kwaliteit van de architectuur, de details weten te overtuigen en tot aan het tuinontwerp aan toe lijkt alles in elkaar over te vloeien. Een in alle opzichten individueel huis - ondanks alle verplichtingen en voorschriften die bij het hedendaagse bouwen komen kijken - en dat niet in de laatste plaats dankzij de expressieve, intensieve gevelverf...

Voor wat betreft uw keuze in gevelverf heeft u momenteel namelijk volledig de vrije hand! Uw droomverf hoeft al lang geen utopie meer te zijn. Tegenwoordig zijn donkere, intensieve kleurtonen technisch en financieel gezien probleemloos haalbaar, ook voor gevels met warmte-isolatie.

 

Met mineraalverf van KEIM weet u zeker dat u de juiste keuze maakt

Ongeëvenaarde kleurstabiliteit met KEIM

Als u overweegt om voor intensieve kleurtonen te kiezen, dan moet u vooral letten op duurzaamheid en bestendigheid. Want het is buitengewoon zinvol, om hier rekening mee te houden. De mineraalverven van KEIM staan alom bekend vanwege hun ongeëvenaarde kleurstabiliteit. Zo legt u de basis voor het bijzondere dat u voor ogen hebt.

KEIM Soldalan-Coolit – een ‘must’ bij donkere gevels met geïntegreerde warmte-isolatie

Vanwege de toenemende vraag naar individuele gevelvormgeving mogen donkere kleurtonen op gevels met geïntegreerde warmte-isolatie niet langer ontbreken. De tot nu toe gangbare praktijk - namelijk om de geschiktheid van kleurtonen op gevels met geïntegreerde warmte-isolatie globaal af te laten hangen van de lichtheidswaarde - voldoet niet meer aan de huidige eisen.  Conform de huidige stand van de techniek wordt een lichtheidswaarde ≥ 20 als veilig en een garantie voor langdurige kwaliteit gezien.   
 
In recente discussies over dit onderwerp wint het vermogen van afgewerkte oppervlakken om infraroodlicht te kunnen weerkaatsen duidelijk aan betekenis. Hoewel met behulp van de lichtheidswaarde de invloed van zichtbaar licht op oppervlakken op relatief eenvoudige wijze bepaald kan worden, houdt de lichtheidswaarde geen rekening met het feit dat meer dan 50% van de energie uit niet-zichtbaar, overwegend infrarood licht geabsorbeerd wordt.  De TSR-waarde houdt hier echter wel rekening mee, omdat de TSR-waarde over het totale lichtspectrum wordt berekend.
 
Voor wie om esthetische redenen moet afwijken van de beproefde technieken, geldt dat de TSR-waarde zeer geschikt is voor een beoordeling van het risico op thermisch geïnduceerde spanningen in stucwerk. Industrieverband Werkmörtel e. V. (IWM) heeft het onderzoek van verschillende producenten op een rij gezet en is daarbij tot de conclusie gekomen dat de afwerkingslaag bij een TSR-waarde ≥ 25 als thermisch veilig geclassificeerd kan worden.
 
KEIM Soldalan-Coolit voldoet aan deze voorwaarde en laat voor alle kleurtonen een TSR-waarde zien die beduidend boven het niveau van 25 ligt.

 

Meer informatie